Les empreses no poden substituir les despeses de teletreball per dies lliures

L’Audiència Nacional ha assenyalat que l’acord individual de treball a distància no pot substituir l’obligació legal de compensació econòmica de les despeses del treball a distància, que el conveni col·lectiu fixa en una quantitat concreta, pel gaudi de dos dies de lliure disposició a l’any.

L’informem que l’Audiència Nacional ha emès la sentència 62/2024, del 3 de juny de 2024, que declara nul·les certes clàusules dels acords de teletreball de DXC Technology Spain S.A. La sentència estableix que les empreses no poden substituir la compensació econòmica per les despeses derivades del teletreball per dies lliures.

La Federació de Serveis de Comissions Obreres (CCOO) va presentar una demanda contra DXC Technology, recolzada per altres sindicats com a UGT, USO i CSIF. La demanda qüestionava dues clàusules específiques dels acords de teletreball adoptats després de la pandèmia.

L’Audiència Nacional ha determinat que la compensació de les despeses del teletreball, segons la Llei 10/2021, de treball a distància, és obligatòria i no pot ser substituïda per dies lliures. A més, el conveni col·lectiu no permet que aquesta compensació econòmica de 17 euros mensuals sigui absorbida o compensada per altres conceptes.

Aquesta decisió reafirma l’obligatorietat de les empreses de complir amb les compensacions econòmiques establertes en la normativa vigent i en els convenis col·lectius. Protegeix així els drets dels treballadors en el context del teletreball.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquesta qüestió.

 

Consulteu els nostres serveis fiscals, laborals i legals aquí.

JDA/SFA

print


Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"