Pla de garantia juvenil més 2021-2017 de treball dignes per a les persones joves

El Consell de Ministres en la reunió del dia 8 de juny de 2021, va adoptar un Acord pel qual s’aprova el Pla Garantia Juvenil Plus 2021-2027 de treball digne per a les persones joves que ha estat publicat al B.O.E. de el passat 25 de juny.

El Pla de Garantia Juvenil Plus té com a objectiu millorar la qualificació de les persones joves perquè adquireixin les competències professionals i tècniques necessàries per accedir a el mercat laboral. El Pla de Garantia Juvenil s’inscriu en una inversió global, el Pla Estratègic Joventut Avança, que agrupa el conjunt d’accions per a l’ocupació juvenil i que destinarà 4.950 milions a aquests fins, la major quantitat destinada fins al moment per un Govern per a accions de ocupació juvenil.

La seva elaboració compta amb les aportacions que les comunitats autònomes van traslladar a la LXXIX Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals que es va celebrar el 28 d’abril, amb el coneixement del Diàleg Social i amb la col·laboració de l’Institut de la Joventut i de el Consell de la Joventut . És també una eina fonamental per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

 

Els principals reptes als quals el Govern pretén donar resposta a través d’aquest Pla són els següents:

-Incrementar l’accessibilitat a el pla i d’atorgar una major difusió de el Pla entre les persones joves inactives, poc qualificades i més vulnerables.

-Avançar en la millora i aprofundiment de la coordinació interinstitucional, per tal de facilitar l’intercanvi d’informació i la coordinació dels esforços entre els diferents interessats a nivell estatal, regional i local.

-Consolidar la relació amb el sector privat i amb les entitats locals.

-Incidir en la millora permanent de la qualitat i l’adequació de la formació, incloent la formació en competències lingüístiques i digitals, impulsant i explorant nous sectors lligats al canvi tecnològic i ecològic, apostant per una formació de qualitat adaptada a les noves necessitats com a punt de partida per a una ocupació de qualitat, adaptada ja adaptable a les necessitats reals de les empreses.

-Abordar la recerca de noves oportunitats laborals en sectors amb potencialitat de creixement al nostre país com és el cas, entre d’altres, de el sector de les tecnologies de la informació i de la comunicació, agrari, ramader, artístic o turístic. Ha de formar part del funcionament de les polítiques actives d’ocupació.

-Reduir l’alt grau d’abandonament escolar per assegurar l’ocupabilitat de les persones joves.

-Mantenir i millorar el sistema d’avaluació i monitorització de el programa, de manera que Garantia Juvenil constitueixi un sistema permanentment actualitzat a les circumstàncies i susceptible d’incorporar amb immediatesa els canvis necessaris.

-Reforçar els programes d’orientació personalitzada i els plans d’actuació individuals com a punts clau per aconseguir no només la inserció laboral estable de les persones joves, sinó també el desenvolupament d’incentius formatius permanents a l’efecte de consolidar carreres i projectes professionals satisfactoris

 

 

JDA / SFAI

print


Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"