El registre Salarial no pot permetre que es conegui la retribució de les persones treballadores

El Tribunal Suprem conclou que les empreses estan obligades a disposar (i facilitar als sindicats) un registre amb els valors mitjans desagregats per sexe, sense que sigui obligatori incloure-hi dades que permetin identificar la retribució individualitzada d’una persona treballadora.

Una sentència de la Sala Social del Tribunal Suprem estableix que el registre salarial que les empreses estan obligades a mantenir ha d’incorporar els valors mitjans desagregats per sexe, sense que sigui necessari incloure-hi dades que permetin identificar la retribució individual.

En el supòsit examinat, diversos sindicats van interposar demandes de conflicte col·lectiu sol·licitant que l’empresa els facilités la totalitat de les dades retributives, fins i tot de grups professionals o llocs de treball en què només hi ha una persona destinada.

L’Audiència Nacional havia estimat la demanda, però la Sala Quarta anul·la aquesta decisió perquè l’Estatut dels Treballadors obliga a incloure en el registre retributiu els valors mitjans, no els individuals, desagregats per sexe. Cap norma de rang legal obliga a incloure en el registre salarial dades que permetin identificar la retribució individualitzada d’una persona treballadora, informació que ha de ser tractada amb molta cautela.

La sentència afegeix també que ni tan sols s’ha al·legat la necessitat que aquesta dada individualitzada es conegui per aconseguir la igualtat retributiva entre dones i homes, sense perjudici que aquesta remuneració sí que es tingui en compte a l’hora de fixar l’import global de les remuneracions d’homes i dones.

print


Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"