Com s’ha de realitzar el càlcul del benefici operatiu a efectes d’aplicar la limitació a la deduïbilitat dels gastos financers.

La normativa de l’Impost sobre Societats limita la deduïbilitat dels gastos financers al 30% del benefici operatiu. Per als exercicis iniciats a partir de l’1 de gener de 2024 s’ha modificat aquesta limitació establint que en cap cas formaran part del benefici operatiu els ingressos, gastos o rendes que no s’hagin integrat en la base imposable d’aquest Impost. La DGT en la seva consulta V1845-24, de 2 d’agost de 2024, aclara com realitzar el càlcul tenint en compte la referida limitació:

Els ingressos i gastos que formen part del benefici operatiu i que siguin objecte d’un ajust extracontable permanent hauran d’excloure’s del càlcul del benefici operatiu, però no els ingressos i gastos que siguin objecte d’un ajust temporal (per exemple, per les regles de deterioraments i imputació temporal d’ingressos per aplicació del criteri d’operació a terminis).

Els ingressos i gastos que no formen part del benefici operatiu no afecten al càlcul de la limitació a la deduïbilitat dels gastos financers, amb independència de si són objecte d’ajust permanent o temporal (per exemple, amortitzacions).

En el cas que es rebin dividends que es computin en el benefici operatiu i als quals s’apliqui l’exempció de l’article 21 de la llei, l’import de la renda exempta (el 95% del dividend) s’haurà d’excloure del càlcul del benefici operatiu.

Es poden posar en contacte amb JDA per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir al respecte.

Consulteu els nostres serveis fiscals, laborals i legals aquí.

JDA

 

print


Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"