Anunciada pujada d’impostos. Podem anticipar-nos per evitar l’erosió dels nostres impostos?

La tan anunciada pujada d’impostos sembla inevitable. No podem saber exactament l’abast però és segur que hi haurà pujada d’impostos via decret o llei de pressupostos. Són moltes les incerteses i no resulta senzill fer un pronòstic, però hem de recordar que ara mateix s’està governant amb uns pressupostos prorrogats de 2018 i en aquest exercici, Espanya patirà una caiguda del PIB superior a el 9% i un desajust en els seus pressupostos de, com a mínim igual grandària.

No obstant això, tenim com a referència l’acord d’investidura signat per PSOE i Unides Podem, que contemplava una pujada fiscal en l’IRPF de fins a 4 punts per a les rendes més altes i un augment de l’tipus efectiu en Societats per a les grans empreses.

 

IRPF

En l’impost sobrela Renda es preveuen pujades enlos tipus impositius de dos punts per a les rendes superiors a 130.000 euros i 4 punts per la part que excedeixi de 300.000 euros.

A aquests increments es podrien afegir els que decideixin les comunitats autònomes que vulguin aplicar en el tram autonòmic.

El tipus estatal sobre les rendes de capital pot incrementar-se també en 4 punts per a rendes superiors a 140.000 euros.

Per a aquests contribuents avançar possibles vendes a 2020 podria ser recomanable.

 

PATRIMONI I SUCCESSIONS

Es tracta d’impostos cedits a les comunitats autònomes. En alguns territoris està pràcticament bonificat íntegrament, com Madrid, i en altres no. A Catalunya s’acaba de pujar de forma considerable.

Hem conegut la proposta de Unides Podem de crear un impost de Grans Fortunes, que substituiria l’Impost de Patrimoni. El simple anunci està causant seriosos moviments, provocant importants sortides de capital cap a altres països de la UE.

 

IMPOST SOBRE SOCIETATS

Hi ha diverses propostes en l’àmbit d’aquest impost.

  1. Limitar l’exempció de doble imposició de dividends i plusvàlues per la venda de participades
  2. Establiment d’un tipus mínim de 15% per a les societats amb facturació superior a 20 milions d’euros.

Tot això està provocant mesures de simplificació i reorganització de grups i de societats holding.

No coneixem exactament si aquestes mesures entraran en vigor ni quan. Probablement siguin aquests i altres, però segurament totes tendents a l’augment d’impostos. El més raonable seria que entressin en vigor l’1 de gener de 2021, amb la Llei de Pressupostos, però vist el que hem vist fins ara podem esperar-nos qualsevol cosa.

Recomanem parli i estudiï amb el seu assessor fiscal la seva situació i si pot anticipar-se per evitar una erosió al seu patrimoni. Ara és el moment de realitzar els canvi necessaris per a això.

Si vol parlar amb un dels nostres assessors fiscals, no té més que trucar-nos.

 

JDA/SFAI

print


Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"