Atenció socis! Eviti que la seva societat es converteixi en irregular

Si la societat no s’inscriu en un any des de la seva constitució, els socis responen solidàriament i il·limitadament al costat d’aquesta.

Si està en el cas que es va complir un any des de la constitució de la seva societat, és crucial que parin esment a la següent informació per evitar problemes legals significatius.

Es pot haver donat el cas que vostè va constituir una societat juntament amb altres socis i van començar a operar; no obstant això, a causa d’uns defectes en l’escriptura de constitució, encara no s’ha pogut inscriure en el Registre.

Recordi. Si transcorre un any des de la data de l’escriptura de constitució sense que la societat hagi estat inscrita, es converteix en irregular. I això té conseqüències:

  • Responsabilitat: la més important és que els socis responen pels deutes contrets per la societat durant aquest període (solidàriament entre ells i de manera subsidiària amb aquesta), encara que s’acabi inscrivint posteriorment.
  • Contractes: tradicionalment, els tribunals consideraven que els contractes subscrits per societats irregulars eren nuls. Avui dia, es consideren vàlids i vinculants per salvaguardar els drets de tercers creditors.
  • Dissolució: complert un any sense que s’inscrigui la societat, vostè com a soci pot sol·licitar la dissolució davant el jutge i exigir, prèvia liquidació del patrimoni social, la restitució de les seves aportacions. En aquest cas, vostè ja no respondrà pels deutes socials contrets a partir de la denúncia. No obstant això, si s’haguessin originat pèrdues, ja no podrà recuperar de manera íntegra la seva aportació.

Si la societat no s’inscriu en un any des de la seva constitució, els socis responen solidàriament i il·limitadament al costat d’aquesta.

Actuï ara!

No deixi passar més temps i solucioni qualsevol defecte en l’escriptura de constitució per a inscriure la seva societat en el Registre i evitar així responsabilitats indesitjades. Si té preguntes o necessita assistència, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres.

 

Consulteu els nostres serveis fiscals, laborals i legals aquí.

JDA/SFA



Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.