Maximitzi els seus beneficis fiscals. Compensi les seves bases imposables negatives en el moment adequat

Si la seva empresa és de recent creació o una empresa emergent i pot gaudir durant uns anys del tipus reduït del 15% en el seu impost sobre societats, triï bé el moment en el qual compensa les seves bases negatives. Així reduirà al màxim la seva tributació…

Ens dirigim a vostè amb la finalitat d’oferir-li una assessoria estratègica per optimitzar la seva tributació en l’impost sobre societats, especialment si la seva empresa és de recent creació o una empresa emergent. Sabem que els primers anys d’activitat és comuna que es generin pèrdues, transformant-se aquestes en bases imposables negatives (BIN) que poden ser compensades en exercicis futurs. A continuació, li proporcionem algunes recomanacions clau per a prendre decisions informades i maximitzar els seus beneficis fiscals.

Compensació de BIN: estratègia i oportunitat

  • Compensació opcional: la seva empresa pot decidir si desitja compensar les BIN en un exercici específic i en quina quantitat fer-ho.
  • Sense límit de temps: actualment no existeix un període màxim per a compensar les bases negatives generades, la qual cosa li atorga una major flexibilitat en la gestió fiscal.
  • No compensi immediatament: no sempre és aconsellable compensar les BIN quan s’obtenen beneficis. Si la seva empresa tributa a un tipus reduït del 15% en els primers anys, podria ser més beneficiós esperar fins que el tipus impositiu sigui del 25% per a compensar aquestes bases negatives.

Tipus reduït del 15%: aprofiti’l al màxim

  • Empreses de nova creació: les empreses de nova creació poden beneficiar-se d’un tipus reduït del 15% en el primer exercici amb base imposable positiva i en el següent.
  • Empreses emergents: les empreses emergents poden gaudir del tipus reduït del 15% en el primer exercici amb base positiva i en els tres següents.

Atenció als terminis

  • Exercicis consecutius: el tipus reduït s’aplica únicament en el primer exercici amb base imposable positiva i en el següent (o en els tres següents exercicis consecutius, en el cas d’empreses emergents). Important: si en algun d’aquests períodes la seva empresa incorre en pèrdues, no podrà estendre aquest termini. Per exemple, si en 2023 la seva empresa obté una base positiva i aplica el 15%, encara que en 2024 la base sigui negativa, en 2025 haurà de tributar al 25% (o al 23% si és una micro pime).

Estratègia de compensació òptima

Gestió de BIN inicials

  • Compensació optativa: la seva empresa té la llibertat de decidir quan i en quina quantia compensar les BIN pendents.
  • Sense termini màxim: amb excepcions, les BIN no es perden, permetent-li una gestió més eficaç de la seva tributació.
  • Maximitzi la seva tributació reduïda: quan la seva empresa comenci a obtenir beneficis, compensi les BIN de manera que la base imposable tributable sigui la més alta possible durant els exercicis en què s’apliqui el tipus reduït del 15%. Si cal, retardi la compensació de les BIN per a aconseguir aquest objectiu.

Cost econòmic del retard: tingui en compte el cost econòmic que pot comportar el retard en la compensació de les BIN. És crucial avaluar si els beneficis fiscals superen els possibles costos d’aquesta estratègia.

Estem a la seva disposició per a assessorar-lo i ajudar-lo a implementar aquestes estratègies de manera efectiva, assegurant que la seva empresa aprofiti al màxim els avantatges fiscals disponibles. No dubti a posar-se en contacte amb nosaltres per a qualsevol consulta addicional.

 

Consulteu els nostres serveis fiscals, laborals i legals aquí.

JDA/SFA



Dejar un comentario "El nombre que nos facilite aparecerá publicado junto a su comentario"

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informació bàsica sobre Protecció de dades
Responsable: JDA Expert LegalTax, S.L.P.; Finalitat: L’enviament de comunicacions comercials; Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional; Informació adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: https://www.jda.es/protecciondatos/contactos/.